Két szolnoki fiatal is Emberség díjat kapott

Megosztás

Harmadik alkalommal adták át Magyarországon a “Young Courage” díjat, melyet a svéd Raoul Wallenberg Akadémia alapított 2015-ben. A ceremónia helyszíne idén Svédország nagykövetének budapesti rezidenciája volt.

Mint azt már megírtuk, a Raoul Wallenberg Emberség Háza Egyesület pénteken adta át az “Emberség díjat” Budapesten, melyet azok a fiatalok kaptak meg, akiket a Raoul Wallenberg Academy által meghirdetett “Young Courage” díjra jelöltek. A “Young Courage” díjat Magyarországról a jászberényi Mező Marcell (20 éves) kapta meg, melyet Stockholmban vesz át.

Azt is közöltük, hogy Emberség-díjat kapott 2023-ban hat 12-20 év közötti fiatal, közte a Sarkadi Zsolt, a Szolnoki Szszc Sipos Orbán Szakképző Iskolája és kollégiuma tanulója.

Mint azt ezt követően megtudtuk, nemcsak egy szolnoki fiatal kapott ilyen díjat.

A Tesz-Vesz Alapítvány ebben az évben Veres Verát jelölte a díjra, melyre azok a 13 és 20 év közötti fiatalok terjeszthetők fel, akik példát mutattak a civil kurázsiból saját egyedi, vagy rendszeres tevékenységük által.

A Dag Hartelius nagykövet otthonában tartott ünnepi eseményen olyan fiatalok vettek részt, akik hétköznapi hősökként álltak ki egy-egy ügy, feladat vagy cél mellett, hogy segítsenek másoknak.

Idén első alkalommal volt a Raoul Wallenberg Emberség Háza Egyesület “Emberség díjának” átadója is, melyet azok a fiatalok kaphatnak, akiket felterjesztettek a Young Courage díjra és munkájuk emberségről, jótékonyságról szól.

Vera példamutatásával, kitartásával Emberség-díjban részesült, az alábbiak szerint:

“Veres Vera jó példája azon fiatal személyiségeknek, akik bizonyítják, hogy a belső iránytű, a tartás és elhatározás minden nehézségen átsegít, hogy a különbözőségek ellenére mindannyian ugyanahhoz az egy világhoz tartozunk, ahol mindenkinek joga van teljes életet élni.”

A díjazott fiatalok

Kapcsolódó cikkek